Založ si blog

Nosič na bicykle – aký typ vybrať?

Kúpili ste si nový bicykel a chcete si spraviť výlet, no ako prepravíte bicykle? S výberom správneho cyklonosiča Vám pomôžeme, a vyberieme spolu obľúbené modely.

Najpredávanejšími a najkvalitnejšími nosičmi na bicykle sú nosiče značky Thule. Táto firma sa špecializuje na nosiče – či už truhly na lyže, nosiče na guľu, či strešné nosiče.

Typy nosičov

Typ nosiča je potrebné prispôsobiť typu auta. Pokiaľ máte sedan, odporúčame nosiče na strechu vozidla, ak máte hatchback alebo cobmi zvoľte variantu s inštaláciou na ťažné zariadenie. Ak Vaše auto ťažné zariadenie nemá existujú typy nosičov, ktoré je možné namontovať na vozidlo o kufor.

Všetky nosiče sú bezpečné, a nemusíte sa obávať, že by Vám bicykel zo strechy spadol.

My osobne sa prikláňame k variante nosičov na ťažné zariadenie, prípadne nosiče na zadné dvere, ktoré má 4 nesporné výhody.

Prvou výhodou je fakt, že pri strešnom nosiči nevidíte na bicykle. My osobne máme radi svoje veci pod dohľadom, hlavne ak sa jedná o drahšie bicykle.

Druhou výhodou nosičov na ťažné zariadenia je samozrejme úspora paliva, nakoľko strešný nosič s bicyklom kladie zásadne väčší odpor, ako bicykel za autom.

Tretím pozitívny bod má nosič na guľu za jednoduchšie nakladanie. Ak sa nebavíme o bicykli, ktorí váži 9kg, ale o staršom hliníku alebo ebajku s váhou aj 20kg, je túto váhu dosť obtiažne dostať na strechu. Jednoduchšie a nižšie je to nahodiť dozadu.

Posledný dôležitý bod je fakt, že pokiaľ jazdíte s bicyklami na streche príležitostne, môžete na ne zabudnúť. Nie raz sa stalo, že zamyslený vodiči, zničili svoje bicykle na streche, keď nimi zavadili pri vjazde napr. do garáže.

Obľúbené typy

Thule velocompact 926 – nosič na ťažné zariadenie pre 3 bicykle

Thule proride – strešný nosič na 1 bicykel

Buzz rack eazzy 3 – lacnejší nosič na 3 bicykle

Thule Outway platform 2 – nosič na piate dvere

Andreashop – aktuálne akcie

06.07.2022

Na eshope andreashop.sk aktuálne prebieha séria akcií. Ak zvažujete kúpu nejakého elektrospotrebiča, určite prídu vhod.

Máte doma nepotrebné knihy? dajte im druhú šancu – vykupujeme knihy online

05.07.2022

Ak máte doma knihy, ktoré Vám iba zavadzajú a sadá na ne prach, dajte im druhú šancu. Online výkup kníh pre antikvariát je ideálnym riešením pre všetky strany. Vykupujeme-online.sk je jedinečný projekt, ktorý dáva knihám druhú šancu. Výkup kníh je naozaj jednoduchý a môžete si do rozpočtu prilepšiť pár Eurami, prípadne výťažok darovať charite. Ako funguje výkup [...]

Darčekový poukaz na dovolenku – dokonalý darček

04.07.2022

Neviete ako obdariť svojho partnera, rodičov alebo hocikoho na kom Vám záleží a chcete mu dopriať dovolenku? Ak si neviete poradiť s výberom dovolenkovej destinácie, je darčekový poukaz na dovolenku od CK Invia tou správnou voľbou. Vyberiete si iba hodnotu darčekovej poukážky a vzhľad, prípadne pridáte venovanie. A potom už stačí čakať na radostný výraz obdarovaného [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

recenzie

Blog venovaný recenziám produktov a eshopov. Prinášame užitočné informácie pre spotrebiteľov z oblasti nákupov, financií, zliav či akciových ponúk.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 97207x
Priemerná čítanosť článkov: 1944x

Autor blogu

Kategórie