Založ si blog

Aké inteligentné hodinky vybrať + Obľúbené modely


Smart watch alebo inteligentné hodinky prešli za posledných pár rokov dlhú cestu. Nielenže vám povedia, koľko je hodín, zmerajú vám tep ale vedia toho oveľa viac.

Upozornia vás napríklad na prichádzajúce správy. Nielenže si ich môžete prečítať na hodinkách, ale môžete si aj schovať telefón do vrecka a okamžite na ne odpovedať. Nechajte svoju kreditnú kartu doma a použite svoje inteligentné hodinky na platenie pomocou technológie NFC.

huawei hodinky gt 2
Huawei watch gt 2

Ste na dovolenke a v okolí nie je nikto, kto by vás a vašu rodinu odfotil? Postavte si niekde svoj telefón a používajte inteligentné hodinky ako spúšť! Bez hudby v slúchadlách sa nikam nepohnete? Môžete preskakovať skladby na hodinkách, zvyšovať a znižovať hlasitosť alebo pozastaviť hudbu a prijať hovor, keď vám niekto zavolá.

Športovci medzi nami budú milovať aplikácie, ktoré monitorujú vašu fyzickú aktivitu (či už beháte, plávate alebo bicyklujete) a všetky údaje s tým spojené. Od počtu spálených kalórií až po prejdenú (alebo prejdenú) vzdialenosť. Inteligentné hodinky sú tiež skvelým motivátorom – môžete si dávať ambiciózne ciele a porovnávať svoje výkony s priateľmi.

smart watch
SAMSUNG SM-R870 Watch4 BT (44mm) BLACK

Chcete sa o seba lepšie starať? Inteligentné hodinky vám povedia, ako dobre spíte a aké návyky porušiť, aby ste sa ráno cítili citlivejšie. Zmerajú vám EKG, saturáciu krvi kyslíkom, alebo napríklad teplotu. Udržia vás v pohybe, čo je užitočné, ak väčšinu dňa sedíte v kancelárii.

Ako je to teda so záchranou životov? Niektoré novšie modely vedia, že sa nemôžete zdvihnúť, keď spadnete, a zavolajú vás o pomoc.

vyberáme smart hodinky
APPLE Watch Series 3 GPS 38mm Silver

Zhrnutie užitočných funkcií

Pohodlie – notifikácie a diaľkové ovládanie telefónu, NFC platby
Zdravie – sledujte kvalitu spánku, EKG, kyslík v krvi atď.
Šport – Sledujte športové aktivity, ako je prejdená vzdialenosť a spálené kalórie
Motivácia – stanovte si ciele a súťažte s priateľmi

ako vybrať smart hodinky
XIAOMI Watch S1 Active GL Black

Ako si vybrať inteligentné hodinky?

Kompatibilita inteligentných hodiniek s mobilnými telefónmi
Rozhodli ste sa kúpiť inteligentné hodinky? skvelé! Teraz sa pozrite na svoj telefón, najmä na jeho operačný systém, a podľa neho si vyberte hodinky. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte, svoje hodinky Apple Watch nemôžete spárovať s telefónom so systémom Android. Namiesto toho zvyčajne pripájate hodinky k systému WearOS od spoločnosti Google, no aj tak je dobré si pred kúpou prečítať recenzie, aby ste si boli istí, že všetko bude fungovať.

garmin fenix akcia
Garmin fenix 6S pro solar

Niekomu môže prekážať chýbajúca lokalizácia do slovenčiny. Nie všetky inteligentné hodinky sú plne slovenské. Vyberajte preto pozorne podľa svojich jazykových schopností.

Na čo budete inteligentné hodinky používať?
Druhým najdôležitejším faktorom pri rozhodovaní, ktoré inteligentné hodinky si kúpiť, je to, na čo budú slúžiť. Ak hľadáte športového parťáka, mali by ste si vybrať medzi odolnou a vodeodolnou verziou s množstvom praktických funkcií. Zhodou okolností vám GPS (alebo GLONASS) môže pomôcť presne zistiť, koľko kilometrov ste ráno nabehli. Určite využijete aplikáciu, ktorá meria spálené kalórie alebo meria váš tep, aby ste upravili svoje tempo tak, aby ste dosiahli svoje ciele.

suunto zlava
Suunto 9 Peak Titanium White

Ak trávite svoj voľný čas menej tradičnými športmi, ako je beh a cyklistika, odporúčame vám prečítať si recenzie konkrétnych modelov a uistiť sa, že hodinky je možné používať aj pri vašich obľúbených koníčkoch.

Zdravie a dostupnosť inteligentných hodiniek
Zaujímaš sa o zdravý životný štýl? Vyberte si hodinky, ktoré dokážu merať vaše EKG a monitorovať a analyzovať váš spánok. Existujú aj aplikácie, ktoré vám môžu pomôcť merať úroveň stresu.

Alebo si len chcete sem-tam ušetriť čas a uľahčiť si život? Potom sa vám s najväčšou pravdepodobnosťou budú páčiť hodinky, na ktoré sa bude dať volať (budú mať mikrofón a reproduktor) a platiť za nákupy bezkontaktne (tieto hodinky musia byť vybavené NFC).

Inteligentné hodinky výdrž batérie
Drvivá väčšina inteligentných hodiniek vydrží 1 až 2 dni bez nabíjania (Model huawei watch gt 2 až 12-13 dní). Baterky v hodinkách s množstvom funkcií ubúdajú rýchlejšie ako baterky na menej informovaných hodinkách a náramkoch – s čím treba počítať. Našťastie sú inteligentné hodinky zvyčajne dosť dobré na to, aby vydržali niekoľko hodín na bezdrôtovej nabíjačke a boli pripravené na ďalší krok.

polar do 500 eur
Športové hodinky POLAR Vantage V Titan HR

dizajn inteligentných hodiniek
Pre niektorých z vás budú inteligentné hodinky jednoduchým nástrojom, nič viac. Pre ostatných však budú aj štýlovými módnymi doplnkami a každodennými spoločníkmi. Nezabudnite si preto vybrať kúsok, ktorý sa vám páči a ktorý vám pristane. Preferujete klasický okrúhly monitor alebo štvorcový monitor? Nosili by ste radšej ľahšie, odolnejšie hodinky z plastu a silikónu alebo prémiový model z ocele a titánu? Čo tak hybridné inteligentné hodinky, spájajúce eleganciu mechanických ručičiek s funkcionalitou inteligentných hodiniek.

A čo kontroly? Väčšinou je dotykový, no nájdete v ňom aj špeciály, ktoré sa dajú ovládať cez korunku alebo otočnú lunetu okolo displeja. Drahšie kúsky sa dajú dokonca ovládať aj gestami.

Ako sa fitness náramok líši od inteligentných hodiniek?
Pravdou je, že medzi fitness náramkami a inteligentnými hodinkami neexistuje žiadna odvážna deliaca čiara. Inteligentné hodinky s menším počtom funkcií a menším displejom sa však často označujú ako fitness náramky – ideálne pre menej náročných používateľov, ako sú deti.

wotchi náramok
Wotchi Smartwatch W02B – Black

Výhodou smartbandov je dlhšia výdrž batérie, ktorá sa pohybuje od 1 do 2 týždňov, a nižšie ceny. Ďalším plusom je bezproblémové nosenie – náramok je ako stvorený pre menšie zápästia a cez deň si ani nespomeniete, čo máte na ruke. To môže byť vhodné pre športovcov, ktorí môžu byť blokovaní veľkými hodinkami.

Andreashop – aktuálne akcie

06.07.2022

Na eshope andreashop.sk aktuálne prebieha séria akcií. Ak zvažujete kúpu nejakého elektrospotrebiča, určite prídu vhod.

Máte doma nepotrebné knihy? dajte im druhú šancu – vykupujeme knihy online

05.07.2022

Ak máte doma knihy, ktoré Vám iba zavadzajú a sadá na ne prach, dajte im druhú šancu. Online výkup kníh pre antikvariát je ideálnym riešením pre všetky strany. Vykupujeme-online.sk je jedinečný projekt, ktorý dáva knihám druhú šancu. Výkup kníh je naozaj jednoduchý a môžete si do rozpočtu prilepšiť pár Eurami, prípadne výťažok darovať charite. Ako funguje výkup [...]

Darčekový poukaz na dovolenku – dokonalý darček

04.07.2022

Neviete ako obdariť svojho partnera, rodičov alebo hocikoho na kom Vám záleží a chcete mu dopriať dovolenku? Ak si neviete poradiť s výberom dovolenkovej destinácie, je darčekový poukaz na dovolenku od CK Invia tou správnou voľbou. Vyberiete si iba hodnotu darčekovej poukážky a vzhľad, prípadne pridáte venovanie. A potom už stačí čakať na radostný výraz obdarovaného [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

recenzie

Blog venovaný recenziám produktov a eshopov. Prinášame užitočné informácie pre spotrebiteľov z oblasti nákupov, financií, zliav či akciových ponúk.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 95437x
Priemerná čítanosť článkov: 1909x

Autor blogu

Kategórie