Založ si blog

Čakajú nás horúce dni. Čistenie a doplnenie klimatizácie v aute by ste nemali podceniť

Predpoveď hovorí o horúcich dňoch, a ak trávite kopec času v aute, je ideálny čas na doplnenie chladiva a vyčistenie klimatizácie. Tieto úkony Vás aktuálne budú stáť len 30€. A to je dobrá cena.

doplnenie klimatizacie akcia

Ako zistím, že potrebujem doplniť klimatizáciu v aute?


Najviditeľnejším znakom toho, že klimatizácia už potrebuje dodatočné chladivo, je pokles jej účinnosti. Ak už nejaký čas vlastníte auto, všimnete si, že klimatizácia časom slabne. Ventilátor fúka na plný výkon, no studeného vzduchu je o niečo menej. Je to jasný znak nedostatočného množstva chladiva v systéme. Klimatizácia preto nemôže fungovať dostatočne efektívne.

Ďalší znak toho, že je potrebné doplniť klimatizáciu, nájdete pri kontrole servisnej príručky. Ak za posledné 3 roky nebolo chladivo doplnené ani raz, takmer určite viete, že je potrebné ho doplniť. Odhaduje sa, že priemerná ročná strata chladiva v systéme môže byť až 15 – 20 % aj v prípade nových áut. Aj keď klimatizáciu nepoužívate príliš často, cez tesnenie unikne malé množstvo.

klimatizacia do auta akcia



Naplnenie klimatizácie nie je dôležité len pre dosiahnutie maximálneho chladiaceho výkonu. Chladivo obsahuje aj špeciálny olej používaný na mazanie kompresora klimatizácie. Ak je chladiva nedostatok, alebo ak sa po niekoľkých rokoch značne znehodnotí, kompresor nemusí byť dostatočne premazaný. Vďaka tomu je náchylnejší na poruchu a opravy často stoja stovky eur. Dôležitým opatrením na predchádzanie poruchám je preto aj pravidelné plnenie klimatizácie.

Aby bola klimatizácia 100% funkčná, odporúčame jej profesionálne plnenie, ktoré prináša viacero cenných výhod.


Prvým krokom pri profesionálnom dopĺňaní klimatizácie je napojenie klimatizačného okruhu na špeciálnu jednotku, ktorá odsaje starú zmes chladiva a oleja. Následne sa systém evakuuje, pričom sa odstránia aj posledné zvyšky starého znehodnoteného chladiva. Dôležitým krokom je odskúšanie tesnosti klimatizačného okruhu podtlakom. Vďaka nemu je možné odhaliť prípadné „diery“ v systéme, kde dochádza k netesnostiam. Tieto sa musia pred pridaním nového chladiva odstrániť, takže nie sú potrebné žiadne investície.

Andreashop – aktuálne akcie

06.07.2022

Na eshope andreashop.sk aktuálne prebieha séria akcií. Ak zvažujete kúpu nejakého elektrospotrebiča, určite prídu vhod.

Máte doma nepotrebné knihy? dajte im druhú šancu – vykupujeme knihy online

05.07.2022

Ak máte doma knihy, ktoré Vám iba zavadzajú a sadá na ne prach, dajte im druhú šancu. Online výkup kníh pre antikvariát je ideálnym riešením pre všetky strany. Vykupujeme-online.sk je jedinečný projekt, ktorý dáva knihám druhú šancu. Výkup kníh je naozaj jednoduchý a môžete si do rozpočtu prilepšiť pár Eurami, prípadne výťažok darovať charite. Ako funguje výkup [...]

Darčekový poukaz na dovolenku – dokonalý darček

04.07.2022

Neviete ako obdariť svojho partnera, rodičov alebo hocikoho na kom Vám záleží a chcete mu dopriať dovolenku? Ak si neviete poradiť s výberom dovolenkovej destinácie, je darčekový poukaz na dovolenku od CK Invia tou správnou voľbou. Vyberiete si iba hodnotu darčekovej poukážky a vzhľad, prípadne pridáte venovanie. A potom už stačí čakať na radostný výraz obdarovaného [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

recenzie

Blog venovaný recenziám produktov a eshopov. Prinášame užitočné informácie pre spotrebiteľov z oblasti nákupov, financií, zliav či akciových ponúk.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 97742x
Priemerná čítanosť článkov: 1955x

Autor blogu

Kategórie